lördag 14 januari 2012
Korv och leverpastej ökar cancerrisken
Processat kött, som korv eller lever- 
  pastej, ökar risken för cancer i buk- 
  spottkörteln, visar en svensk över-   
  siktsartikel publicerad i British     
  Journal of Cancer. Ju mer man äter    
  desto mer ökar risken.                
                                        
  I studien ökade risken med nästan     
  20 procent för varje 50 gram proces-  
  sat kött en person äter per dag. Det  
  motsvarar ungefär en varmkorv. Den som
  äter fem varmkorvar per dag fördubblar
  risken att drabbas.                   
                                        
  Det är de ämnen, t.ex nitriter, som   
  tillsätts för att öka hållbarheten    
  som ökar risken för cancer.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
A website for students, teachers and many other interested parties
https://www.oalib.com/
 
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar