måndag 31 december 2018
tisdag 11 december 2018
onsdag 10 oktober 2018
lördag 4 augusti 2018
Så skyddar du dig och ditt privatliv på internet
https://pctidningen.se/sakerhet/in
Om du använder standardinställningarna delar du med dig av betydligt mycket mer information än du kanske tror och vill göra.
Här kontrollerar du dina inställningar på Facebook.
> Skydda din integritet på Facebook
Om du absolut vill spara även sådant på internet, gör det i en krypterad mapp på lagringstjänsten.
Läs också: Gör ditt Google-konto helt säkert
Eventuellt kan du skapa ett extra e-postkonto som du enbart använder för nyhetsbrev, reklam och liknande.
Du skyddar dina konton - och därmed även informationen på kontona - med unika lösenord som är minst tolv tecken långa men gärna ännu längre.
> Skapa säkra lösenord med en lösenordsskapare
Om exempelvis en telefon eller pekdator skulle tappas bort eller bli stulen, kan den som kommer över enheten ofta få tillgång till precis all information i form av konton, lösenord och kontakter nästan utan att behöva lyfta ett finger. Skydda därför alltid dina enheter med något av de verktyg som finns inbyggda, exempelvis lösenord, kod, fingeravtrycksläsare eller ansiktsigenkänning.
> Läs mer om säkerhet på internet
Med varje program finns en svensk steg för steg-guide som hjälper dig att komma i gång med programmen.
ternetsakerhet/sa-skyddar-du-dig-och-ditt-privatliv-pa-internet
Under 2018 har världen redan drabbats av åtskilliga dataläckor och avslöjanden om hur hur du kan bli exponerad och förföljd på internet. Enligt säkerhetsföretaget Kaspersky kan du lyckligtvis begränsa hur mycket information du delar med omvärlden. Följ bara följande fem råd.
Tips 1: Kontrollera inställningarna på sociala medier
Du bör noggrant gå igenom alla inställningar för sekretess och privatliv på sociala medier som Facebook, Instagram och andra sociala medier som du använder.Om du använder standardinställningarna delar du med dig av betydligt mycket mer information än du kanske tror och vill göra.
Här kontrollerar du dina inställningar på Facebook.
> Skydda din integritet på Facebook
Tips 2: Spara inte lösenord i Dropbox
Dropbox, Google Drive och OneDrive är strålande lagringstjänster för att spara filer på internet och även dela filer och dokument med andra användare, men undvik att spara viktiga personliga dokument på tjänsterna. Det kan till exempel handla om textdokument med lösenord, fotografier av ID-handlingar et cetera.Om du absolut vill spara även sådant på internet, gör det i en krypterad mapp på lagringstjänsten.
Läs också: Gör ditt Google-konto helt säkert
Tips 3: Skydda telefonnummer och e-postadress
Att lägga ut sitt telefonnummer och sin e-postadress på olika webbplatser kan resultera i olidliga mängder telefonsamtal från allt från försäljare till bedragare, och en inbox full med skräppost. Var därför noga med att i största möjliga mån aldrig lägga ut sådan information där obehöriga kan se dem.Eventuellt kan du skapa ett extra e-postkonto som du enbart använder för nyhetsbrev, reklam och liknande.
Tips 4: Använd kraftfulla lösenord
Varje år publiceras listor med de populäraste, och därmed också de mest osäkra, lösenorden. Och det finns nästan ingen gräns för hur lata och fantasilösa användare det finns.Du skyddar dina konton - och därmed även informationen på kontona - med unika lösenord som är minst tolv tecken långa men gärna ännu längre.
> Skapa säkra lösenord med en lösenordsskapare
Tips 5: Sätt lösenord på dina enheter
Vi lagrar stora mängder information på våra datorer, pekdatorer och telefoner, men det är väldigt få som bryr sig om att skydda den informationen med någon form av lösenord eller kod.Om exempelvis en telefon eller pekdator skulle tappas bort eller bli stulen, kan den som kommer över enheten ofta få tillgång till precis all information i form av konton, lösenord och kontakter nästan utan att behöva lyfta ett finger. Skydda därför alltid dina enheter med något av de verktyg som finns inbyggda, exempelvis lösenord, kod, fingeravtrycksläsare eller ansiktsigenkänning.
> Läs mer om säkerhet på internet
Redaktionen rekommenderar: Skaffa ett komplett säkerhetspaket nu
PC-tidningen har samlat tio kraftfulla program i ett komplett säkerhetspaket. Programmen är noga utvalda och testade av våra experter, och du kan hämta de senaste versionerna i Fördelszonen.Med varje program finns en svensk steg för steg-guide som hjälper dig att komma i gång med programmen.
ternetsakerhet/sa-skyddar-du-dig-och-ditt-privatliv-pa-internet
lördag 7 juli 2018
torsdag 21 juni 2018
lördag 24 februari 2018
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)
-
Omskärelse av barn bör omedelbart förbjudas! signaturer Skriv under och förhindra tortyren av barn