tisdag 24 maj 2011

Kött ökar risk för tarmcancer

Levnadsstandarten beror ofta på våra levnadssätt . de som ta bra hand om sig och lever ett hälsosamt liv, drabbas mindre av sjukdomer och andra förhinder i livet .
Mat är en av de ursaker ,till många förändringar , som sker i våra kropper .
Bra och nyttig mat leder till längre och hälsosamare liv, medan motsatsen ursaker många sjukdomer och elande.
här är en förskning , som visar tidlig , hur man drabbas, om man äter mycket kött.
Kött ökar risk för tarmcancer

Nästan hälften av alla fall av tarm-
cancer skulle kunna förhindras om folk
åt mindre kött och mer fibrer.

Det menar forskare vid Imperial Col-
lege i London, som studerat 263 forsk-
ningsrapporter från de senaste fyra
åren.

Forskarna säger sig ha "övertygande
bevis" för att tarmcancer ofta har
sin grund i att människor äter mycket
skinka, korv, nöt- och fläskkött.

Fullkornsprodukter, baljväxter, frukt
och grönsaker ger kroppen ett skydd
mot tarmcancer, menar forskarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar